Friday, July 10, 2009

real life stowie.

cik leya merapu di azleya in the house at 10:45 AM
Reactions: 
entry ni aku nk cter kisah hidupku yg cdey...
aku xtaw la korg nk bce ke x... tp ni luahan aty yg ikhlas...
aku mse skolah rendah dlu de beberapa org kawan baik...
kitorg rapat giler... tp mse 2 de sorg kwn aku ni aku gelarkn S(bkn nama sebenar) ske laga2 kn org... kwn aku yg K(bkn nama sebenar) ni slalu kne di pulaukn.. dye pnh tduh mmber aku ni pncurik la, menipu la n mcm2 la... tp bler masuk skolah menengah, aku dpt msuk asrama... kwn2 aku de yg masuk asrama n de yg slh plih kwn... jd minah rempit n mcm2 la... aku dak felda, so korg fhm2 la kn... bkn nk kate tp sti de sgelintir yg jd cm 2... xsume la... so, mse aku dok asrama aku baik gak la gn dorg sbb asrama aku skolah same je gn member2 aku... just xbpe rpt la... tp aku gn K still rapat la... pas 2 form 4 aku dok umah... biase la aku bkn pndai sgt... dpt skolah teknik xpg..huhu.. so, aku pn skolah la kt skolah yg sme lik... tp dok gn member2 lame la... mse mule2 2 aku rpt lik gn kwn2 lame aku... kbtuln kitorg 1 klaz, klaz 4sc..
cume K je klaz lain... tp aku still kwn gn dye n aku jd rapat gler gn dye... pg mn same2 n klu dye de pape hal kt skolah aku teman... giler rapat la kitorg... rupe2nye persahabatan kitorg ni de yg xpuas aty...si S ni xpuas aty gn aku lak... sebab mse aku dok asrama dye rapat gn K...
tibe2 aku de, K xrapat da gn si S ni... sebenarnye si S ni xtaw mse aku dok asrama dlu K slalu ngadu gn aku pe yg S wat kt dye... dye rapat pn sebab S ni papehal crik dye... act si S ni klu korg nk taw prgai dye plik sket... klu luar wktu skolah, klo bertembung dye wat cm xknl... kte senyum dye wat bodo je... 2 yg slalu wat kitorg terasa gn dye... tp da lme2 da jd lali.. kdg2 jmpa dye kitorg pn da wat bodo..haha.. tah mcm mn 1 hr 2 si S ni reka cter mcm2 sal aku... mule2 K xcye cternye lik pada aku la... tp lepas dye ckp makbapk aku kutuk K bwu K cye... padahal makayah aku xpnh ckp pape n bapak aku ske sgt aku kwn gn K... WTF la S 2... pas 2 si K ni da xnk kwn gn aku... dye kwn gn si S... pas 2 sorg2 kne hasut gn si S 2... mcm2 cter dye reka... da lme dye pecah belahkn kitorg, tp still de insan yg nk berkawan gn aku... aku kwn jela gn dorg... tah cm mn si S ni bek lak gn aku.. tp aku yg tgur dye sebab aku pk smpai bler xnk bertegur kn... aku kwn cm biase n tah cm ne dye rapat giler gn aku n member2 len... pas 2 dlm diam rupenye dye melaga2kn dak2 klaz aku n dak2 klaz K.. ptotla dak2 klaz K xske gn dak klaz sc.. 2 pn aku dpt taw final form5.. mcm2 dye reka cter... cdey kitorg yg dpt taw... aku berbaik lik gn K akhir form5.. kirenye setahun la aku bgadoh gn K.. 2 pn kebetulan kitorg berjumpa n dye direct tnye lik gn aku... mse 2 bru terbongkar segala rahsia n pe yg si S wat... K cter pe yg dye taw n aku cter pe yg aku taw... tp yg pling menyedihkn, mse tgh thn form5.. si K dpt anugerah sahsiah pelajar... si S kte si K xlayak sebab dye jahat n byk kuar gn dak laki... cm 2 skali dye kutuk si K.. padahal dye g skolah nek moto K... truk kn dye... kitorg dak klaz terkejut gak, tp dlm mse yg sme percaya sebab pk si S lbh taw pe yg K wat... tah cm ne aku bley percaya gn si S 2... ptotla rmai yg kne hasut gn dye.. bru aku fhm... last 2 sume terbongkar... n rmai yg xske kt dye termasuk dak2 laki klaz aku sebab dye de kutuk2 dak laki gak... yg cter kt dak klaz member aku si A.. akhirnye dye kne pulau.. mse 2 aku rse bersyukur sgt2 sebab si S da dpt blsn dr pe yg dye wat.. wlaupon lmbt tp dye still dpt blsn... tp aku xsggup tgk dye cm 2... aku still baik gn dye n kwn2 yg lain... pg exam spm pn dye sempat kutuk aku... aku still kwn gn dye... smpai la hr amik result spm... dye xde kenderaan so dye nk tumpang aku gn member aku.. so aku pn bwk dye.. Alhamdulillah result aku ok.. tp result dye xbpe ok... dye cdey.. tp mse 2 aku diam je sebab aku pk result sepupu aku... aku xmo dorg lg tggi dr aku sebab result aku sebelum ni truk n kne perli2 gn pkck aku... memamg aku risau gler mse 2... xsenyum pn.. aku diam je.. pas blk 2 aku jumpa member aku yg amik result gn aku, dye cter blk 2 S kutuk aku.. dye ckp "konon sdih.. padahal nk bangga la result cm 2..". cm 2 skali dye kutuk aku... cdey gler aku time 2... tp aku diam je.. pas 2 aku melanjutkn plajaran... tp poli je.. xde rezeki kn... dpt u pn pas dftr so aku xmsuk la u...huhu.. aku terima..
bler aku lik sem aku cm biase r.. jmpa member aku borak gler2 n lyn sume same... sume aku lyn.. xkire la si S ke sape ke.. tp yg pntg K mmg aku jmpa la tiap kali blk... tp 1 hr 2 si K cter kt aku si S de msg dye.. S ckp dye mnyampah gn aku n lyn aku pure2 je wat ske... cdey gler dow.. aku da blah n xpk pe pn dye still cm 2... knp eik still de insan yg cm ni... aku plik sgt.. bru2 ni aku gn K g mndi kt hotspring.. jmpa dye.. dye keje kt c2.. pas 2 aku g toilet jap.. 2 pn si S sempat kutuk aku kt K.. aku xfhm npe dye still xpuas aty gn aku ?? pe salah aku???????????? cdey giler..

Share/Save/Bookmark

0 wink! wink!:

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...